Saturday, 15 October 2011

HeartString....korean drama


warghhhhh!!!!!demam heartstring melanda diri.....sekarang dah giler dengan cite korea ni haha
cerita dia berkisar tentang kisah percintaan dalam kampus dan soal impian. jalan cerita dia sangat sweet dan interesting tapi tak tau kenapa cerita ni dpt rating rendah kat korea....whatever..yang penting cerita ni bagi dila sgt sweet...mggu depan test bersusun paku dari microbiology, clinical chem, hematology and lab tech sume nye bersusun dari ari selasa sampai jumaat huhu.....

sejak kuliah start balik memag dila sibuk sgt sampai masa yang diperuntukkan untuk menaip BKH pun dah kurang...korang rasa kalau dila sambung cerita BKH dekat blog ni je bleh tak? rasa dah putus asa je nak siapkan manuskrip dia coz dila memg sgt sibuk dgn test, assignment, lab report lagi huhu...

ok berbalik pada cerita Heartstring. cerita dia pada permulaannya memang sedikit lembab tapi lepas tengok memang kita akan jadi tak sabar nak sambung ke episod seterusnya sampai sanggup jadi burung hantu sampai pagi nak tengok ni. tipikal cerita korea biasanya watak heroin yang akan terkejar2 hero, tapi cerita ni ada sikit kelainan sebab mmg msa ep awl2 mmg heroin yg selalu terhegeh2 dekat hero but after that hero tu pulak yg kejar heroin dan cerita dia tersangattttttt.................la sweet. kadang2 dila rse dila nak jadi heroin tu sebab si boyfriend aka hero sangat la caring and sweet terhadap si heroinnye....jealous...

ni la hero n heroin cerita ni. kalau korg mmg peminat tegar korea korg mesti kenal dengan jorang ni...park shin hye dan yong hwa (CN Blue).....

synopsis
Lee Shin is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band “The Stupid.” Shin is known for his good looks and strong passion for music, but in reality he is cold, lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Kyu Won.

Lee Kyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Kyu Won’s grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy.

Trying to live up to her grandfather’s expectations, Kyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of “The Stupid”, she was forced to go to the band’s concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.....







ni mse pertama kali hero n heroin berjumpa...jorg memg tak kenal satu sme lain tapi jorg satu universiti. so sweet...^,^

dua orang kat bawah tu hero n heroin kedua. jorg ni professor kat universiti tu...

first battle between lee shin and gyu won.....drama ni mmg penuh dengan muzik. itu la yang membuatkan cerita ni lagi bez..bila tengok hero main gitar mmg rasa dh falling in love la...sgt cool. n tambah sweet lagi bila scene si hero nyanyikan lagu untuk si heroin. wargh!!!!bestnye kalau dpt boyfriend macam tu.

so cool!!!!!!!!!!!

ni mse org kat library haha....

wink...wink...hehe....

sekian...kat tepi tu dila ada letak lagu ost dlm cerita ni...haha...addicted betul dgn cerita ni skrg walaupun dh agak ketinggalan coz cite ni dh keluar tengah taun aritu...skrg tiap2 hari asyik dengar n tgk video cerita ni...


da...............tak kisah la korg nak komen apa pun bleh...x nk pun xpe. dila sekadar nak berkongsi cerita haha... may Allah bless U ^,~


8 comments:

waniey said...

dh khatam citer..dh lme gak lh..cite ni mmg sweet sgt..p pe yg pling pnting tgok citer ni lh yg bt sye fall in love dgn CN Blue kang min hyuk...cute giler..lagu dia STAR pn bst gak...

Anonymous said...

cye pon dh khatam cer nie....awal mmg best but de ending 2 cm spoil ckit..nnt awk taw la ble dh smpai ep 13-14....die trpksa bt ending cm 2 sbb heroin injured...mieza(^ ^)v

dila said...

haha...dila pon dh abis tgk cite ni dh mggu lps..ni nk msuk 2nd round plak haha....

kalaukalu said...

dh tgk gak citer nie... paling xcited coz ada yonghwa... lagu2 dia best...ni suma gara2 lps tgk WGM yongseo....

aku_slamber said...

nak tengok gak..ada tak jual kat mana mana kedai?

Anonymous said...

blh layan la citer ni.sbb citer2 korea ni mmg best pd awlnya.tpi tgh2 da strt nk borim.agpun aku suka yonghwa sbb WGM YongSeo.ska kat lec couple tu jgk.d true love.citer ni tgk o9 pun blh.kat kimchidrama ke, epdrama ke, blog entertainments10 pun ada rsanya~

>>i<<

yuih immortal said...

http://mysoju.com tgk drama online

Sherika said...

blh layan la citer ni.sbb citer2 korea ni mmg best pd awlnya.tpi tgh2 da strt nk borim.agpun aku suka yonghwa sbb WGM YongSeo.ska kat lec couple tu jgk.d true love.citer ni tgk o9 pun blh.kat kimchidrama ke, epdrama ke, blog entertainments10 pun ada rsanya~ >>i<<