Monday, 16 June 2014


ALHAMDULILLAH....after setahun setengah akhirnya 'SAYANGKU SAMPAI KE BINTANG' keluar jugak...maybe ade yang pelik kenapa tajuk die bertukar, no reason mayb nak lari sikit dari tajuk yang ala-ala cliche....kau suami, dia isteri. So jgn confius, inilah dia novel yang dulunya diberi tajuk 'SECEBIS LAKARAN CINTA' hehe....lama kan nak tunggu terbit, maybe ada reader yang dah x ingat pun dengan kewujudan cerita n blog yang dah lama bersawang labah2 ni.
Bukan minat nak menulis dah terkubur dilautan artik, cuma memberi ruang dan waktu lebih kepada pelajaran memandang Dila dah sitahun akhir pengajian degree n dah pun masuk semester terakhir, semester 8. so bnyak tuntutan yang perlu diutamakan berbanding minat yang satu ni.
panjang plak membebel haha....jadi kepada pembaca yang x pernah putus2 jenguk ada update x dalam blog ni * mcm ado je >__< , yang mungkin dah menunggu lama manuskrip ini diterbitkan dalam bentuk novel. HERE IT IS...'SAYANGKU SAMPAI KE BINTANG' hampir keluar menemui anda.
p/s: sebarang order boleh dibuat memalui KAKI NOVEL, rm20 hengget sahaja x kesah la korang nak order melalui wassap ke pm, pegi website ke asalkan dapatkan haha.

Sinopsis:-
Perkahwinan yang diatur tanpa pengetahuan kedua-duanya membuatkan mereka memberontak!
“Apa tak cukup senang ke hidup kita sekarang? Ray ni membebankan atuk ke sampai atuk sanggup nak jual Ray masuk ke keluarga Dato’ Umar macam ni sekali? Kalau ya, Ray boleh keluar cari kerja!”-Raisha Mahira
Namun takdir lebih pantas memintas tingkah. Ijab dan kabul sudah terucap jelas. Tapi ke mana hendak diarahkan bahtera yang tiada hala tuju ini? Perang mulut yang terjadi tanpa sengaja menjarakkan lagi hubungan yang kian tegang. Kerana satu peristiwa, Raisha pergi dengan kecewa, saat Hasif bertemu cinta baru.
Jarak waktu yang berlalu membawa semula Raisha ke Malaysia. Kehadiran semula sang isteri memberantakkan hubungan yang disulam bersama Hana.
“Tak nak pergi kejar kekasih hati yang dah merajuk ke? Ke…dah tertawan dengan kecantikan I?”-Raisha Mahira
“You’ll pay for this! I swear!”-Hasif Nadhmi
“Antara jarak dan waktu, kedua-duanya telah aku pilih. Tapi, kenapa bayangmu masih dapat kurasakan?” – Raisha.
Tika aku mabuk dalam bahagia yang dicipta tanpamu, kau pulang tanpa dipinta. Tapi, mengapa dulu kau yang kupandang sinis, semakin manis kurasakan?” – Hasif.

11 comments:

norihan mohd yusof said...

tahniah dik dila...best nyer...dh lama tunggu...

mastura said...

akhirnya...tahniah cik writer..

sweetstalker said...

akhirnya..penantian yg membahagiakan :) tahniah ya,

cahaya95 said...

salam...
saya nak tanya, kat mana lagi saya boleh dapatkan novel bisikan kata hati? dah puas saya cari seluruh kedai, x jumpa pun. mph dgn popular pun dah pergi... huhu... :'(
atau mungkin saya yg dah terlewat?

Anonymous said...

sis buat la novel sejuta kasih qairina? nal sgat bce citer tuu...

dila dyna said...

thanks sume...cerita ni takkan dila mampu siapkn kalo bukan sebab reader sume sob...sob...

cahaya95, nak dptkn BKH ye? akak pun x tau dekat kedai mana yang ada lg. kalo nak jugak better u beli direct dari kaki novel yunk. >_<

Anonymous said...

Dilla memang kite bukak sokmo blog ni.. Tahniah ngan novel baru nak tunggu pulak hani @ honey...

~SB Shoppe~ said...

Memang kena bli tricombo br dpt harga tu eh??

norihan mohd yusof said...

tahniah dik...mmg superb novel SSKB..tk sabar akk nk nuggu novel seterus nyer..dr u dik dila dyna..

Ayoureen Azhan said...

hai akak..really2 nice story and i really like it .well ,saya pon sedang menulis sikit novel..ada masa kunjunglah blog saya .Masih baru dalam dunia ni, hope dapat tunjuk ajar .

Anonymous said...

Salam... Started with Sayangku sampai ke bintang and now addicted to Honey and Mr Pilot stories. Dia semanis Honey dah order online :) Cant wait for Jodohku Mr Pilot to be published. Cepat2 publish please. And good luck!